042 791 043 / Trg kralja Tomislava 13, 42250 Lepoglava

slika_dv_naslovna_13.png

„Mjesec hrvatske knjige“ tradicionalna je i najveća manifestacija  u Hrvatskoj posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu. Povodom toga su djeca predškolske skupine posjetila našu Gradsku knjižnicu "Ivana Belostenca".

Opširnije...

Zbog naglog porasta broja zaraženih na području Varaždinske županije u proteklom periodu i s obzirom da često dolazi do ispadanja grupa ili razreda iz vrtića, škola, epidemiološka djelatnost Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije upućuje odgojno-obrazovne ustanove da one preuzimaju obavezu osobnog obavještavanja i informiranja o samoizolaciji i karanteni svakog roditelja djeteta koje se stavlja u tu mjeru. To znači da vrtić i škola dobije obavijest od epidemiologa , a zatim oni obavještavaju roditelje djece. Roditelji će uz obavijest dobiti i uputu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije o postupanju s djecom u samoizolaciji, odnosno karanteni.

Na linkovima ispod slijede sve dodatne informacije te spomenuti naputak.

Još jednom molim sve naše roditelje da se kao i do sada pridržavaju navedenih preporuka te nam na taj način omoguće što normalnije funkcioniranje te ostanak u vrtiću.

                                                                                                 Unaprijed hvala!

                                                                                                Ravnateljica prof. Valentina Husnjak Ribić

Upute za roditelje

Postupanje u odgojno-obrazovnim ustanovama

Postupanje u dječjim vrtićima

Iako je u našem vrtiću svaki tjedan dječji tjedan u prvom tjednu listopada posebno se stavlja naglasak upravo na dječje potrebe. "A što djeca vole?" bilo je pitanje kojim su se bavili svi naši mališani. Evo njihovih odgovora i najvećih potreba.

Opširnije...

S radom je 5. listopada počeo Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici. Prvog radnog dana novoizgrađen objekt dječjeg vrtića u Višnjici od ranih su jutarnjih sati ispunili veseli dječji glasovi, brižni glasovi vrtićkih teta, pokoji dječji plač, zvuci igre te ugodni mirisi dječjih obroka iz vrtićke kuhinje.

Opširnije...

Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, gradonačelnik Marijan Škvarić posjetio je učitelje triju osnovnih škola te odgajatelje u gradskim dječjim vrtićima te im, uz čestitke za njihov dan, zahvalio na svemu što čine u svom radu odgajajući i prenoseći znanje generacijama djece.

- Zahvalan sam vam na trudu i ljubavi koje ulažete u svoj rad koji je za vas više od samog posla. Odgajati i učiti djecu zadovoljstvo je, ali i velika odgovornost koju ste, što je izuzetno važno, prihvatili s ljubavlju. Vjerujem da će te i dalje, unatoč novonastalim i ne baš ugodnim okolnostima uvjetovanima trenutnom epidemiološkom situacijom, i dalje svoj posao obavljati s puno ljubavi i uspjeha kao što ste to i do sada činili – istaknuo je gradonačelnik Škvarić čestitajući Svjetski dan učitelja.